TİGAD’a üç yeni atama…
TİGAD’a üç yeni atama…
İçeriği Görüntüle

Karikatürün ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak doğrudan halkın kutsallarına, inançlarına ve manevi hassasiyetlerine yönelik bir saldırı niteliği taşıdığını belirten Geçgel, bu tür yayın anlayışlarının toplumu bölme ve germe dışında hiçbir amaca hizmet etmediğini söyledi.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEĞERLERE HAKARET HAKKI VERMEZ
Geçgel “Basın özgürlüğü elbette demokrasinin temel direklerinden biridir; ancak bu özgürlük, başkalarının kutsallarına hakaret etme, inançlarını aşağılamaya çalışma ya da toplumsal değerleri alaya alma hakkını kimseye tanımaz. Leman dergisinin yayınladığı bu karikatür, sanat ya da hiciv değil, apaçık bir değer düşmanlığıdır. Mizahın, toplumsal eleştiri aracı olarak önemli bir işlevi vardır ancak bunun kin, nefret ve aşağılama diliyle yapılması kabul edilemez. Toplumun manevi dünyasına yönelik bu pervasız saldırılar ne sanattır ne de ifade özgürlüğüdür. Bu yayın anlayışı, fikir özgürlüğünün arkasına saklanarak düşmanlık üretmektedir”dedi.
TOPLUMSAL HASSASİYETLER, SÖZDE SANATIN MEZESİ OLAMAZ
TİGAD Genel Başkanı, toplumun inançlarına, değerlerine ve kutsallarına yapılan bu tür saldırıların, yalnızca derin yaralar açmakla kalmadığını, aynı zamanda medya ile halk arasındaki güven ilişkisini de ciddi biçimde zedelediğini ifade ederek “Bu ülkenin insanlarının inançlarını, dini değerlerini ya da kültürel dokusunu aşağılamak ne cesaret örneğidir, ne de çağdaşlık göstergesidir. Bu, düpedüz sorumsuzluktur. TİGAD olarak her zaman özgür düşüncenin, eleştirinin ve çoğulculuğun yanındayız. Bu duruş asla kutsallara saldırı, inançlara hakaret ve değerleri alay konusu etme anlamına gelmemelidir. Bu tür sorumsuz yayınlar, toplumsal barışı ve birlikte yaşama iradesini zedeleyen tehlikeli çıkışlardır. Medya kuruluşları, attığı her adımda kamu sorumluluğunu unutmamalı; halkına saygı duymayı bilmelidir” ded